- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Пикси: Да не разочарамо Новака /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићСелектор фудбалера Србије Драган Стојковић Пикси
Селектор фудбалера Србије Драган Стојковић Пикси  - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2022
Пратите нас
Селектор Србије Драган Стојковић Пикси сумирао је утиске после убедљивог тријумфа над Бахреином у пријатељском мечу (5:1), поручивши да зна стартних 11 за Бразил, као и да утакмица у Манами није много променила ствари. Осврнуо се и што је Новак Ђоковић рекао да долази на финале да гледа Орлове.
„Знам квалитет свих играча, нема великих изненађења. Нити неко може да ме изненади, нити да ме разочара. То су играчи са одређеним карактеристикама, свако на свој начин, али када играју за репрезентацију се и те како добро уклапају тактички, све у корист тима“, рекао је Драган Стојковић.
Новак Ђоковић ће је поручио да ће доћи на финале да прати Орлове, а Пикси је у свом стилу поручио на ту тему.
То значи да морамо до финала? Је л' тако? Да га не разочарамо. Људи су, наравно, навијачки настројени, свако на свој начин. Ја то не разумем, али да поновим, морамо бити максимално спремни. Ако је неко бољи од нас, ми ћемо честитати. Али да ћемо се лако предати, сигурно је да нећемо. То је оно о чему размишљамо, идемо утакмицу по утакмицу, имамо Бразил, Камерун, Швајцарску, тешка је група. Али, морамо веровати да можемо и хоћемо да освојимо довољан број бодова који ће нас одвести у нокаут фазу“, истакао је Пикси.
Осврнуо се Драган Стојковић и на повратак Душана Влаховића који је против Бахреина постигао гол и уписао две асистенције.
„У плану је било да уђе у другом делу утакмице, никако од старта јер је имао дугу паузу. Његов улазак додатно је појачао офанзиву нашег тима и то се одмах видело, колико је опасан. Драго ми је јер је постигао гол и то му сигурно значи, као и сваком нападачу. Понео је и капитенску траку, сигурно се лепо осећао. Добро се креће, битно је да видимо оног Влаховића кји је опасност по гол противника“, рекао је Пикси.
На питање да ли ће Александар Митровић, Лукић и Костић бити спремни за 24. новембар и дуел са Бразилом, селектор Србије је одговорио:
„Ја се искрено надам да хоће. Шта може да се деси до тада не знам. Чини ми се све да ће они бити спремни. Сада су намерно изостали, нисмо желели да ризикујемо, исти је случај и са Вељковићем. И Радоњић је био ван плана да игра јер је на тренингу осетио бол у задњој ложи, нисам желео ни ту да ризикујем. Учинићемо све да сви буду спремни, колико ћемо успети, видећемо“, рекао је Драган Стојковић непосредно пред лет Орлова из Манаме за Доху.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала