- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

ЕУ спремна да напусти преговоре о клими

© AP Photo / Peter DejongКлиматски самит
Климатски самит - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2022
Пратите нас
Европска унија је упозорила да је спремна да напусти преговоре о клими ако се не постигне договор, али је навела да и даље верује да би споразум могао бити постигнут данас између преговарача на самиту COP27 у Египту.
"Морамо да идемо напред, а не уназад и сви министри су спремни да оду ако не будемо имали резултат који одговара ономе што свет чека - наиме да учинимо нешто у вези са овом климатском кризом", рекао је високи представник ЕУ за климатску политику Франс Тимерманс, пренео је Ројтерс.
Обраћајући се новинарима на маргинама самита, он је позвао друге стране у преговорима да узврате напорима за постизање договора, посебно по питању финансирања сиромашнијих земаља погођених климатским катастрофама.
"Верујемо да је позитиван резултат данас још увек на дохват руке. Али забринути смо због неких ствари које смо видели и чули у последњих, рецимо, 12 сати", казао је он.
"Радије бисмо да немамо никакву одлуку него лошу одлуку", истакао је Тимерманс.
Француска је саопштила да преговори о клими на COP27 у Шарм-ел-Шеику још нису довели до постизања споразума који би могао да обузда пораст глобалних температура у овој фази.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала