- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Истраживање: Већина Руса за традиционално организовање новогодишњих манифестација

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаМосква је спремна за Нову годину
Москва је спремна за Нову годину - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2022
Пратите нас
Већина Руса (70 одсто) гласала је за то да се, иако је специјална војна операција и даље у току, за новогодишње празнике ипак украсе градови у Русији, показало је истраживање Руског центра за истраживање јавног мњења (ВЦИОМ).
Према резултатима анкете, 81 одсто Руса сматра да и ове године треба организовати новогодишње манифестације за децу, док 15 одсто испитаника мисли да их треба одржати али у скромнијем формату. Три одсто анкетираних гласало је против.
За наставак традиције украшавања новогодишњих јелки ове године је гласало 55 одсто испитаника. Још 34 одсто би желело да то буде у нешто скромнијем виду, а 10 одсто анкетираних сматра да би требало одустати од тога.
За празнично украшавање продавница и тржних центара заложило се 48 испитаника, 37 одсто је „за“, али у скромнијем облику, док је 12 одсто против.
Више од половине учесника у анкети (54 одсто) сматра да би ове године требало одустати од организовања новогодишњих ватромета, док би 22 одсто испитаника наставило са том традицијом, али скромније.
Већина испитаника (70 одсто) гласала је за украшавање градова поводом новогодишњих празника током специјалне војне операције, али су против куповине нових светлећих украса. Са друге стране, 12 одсто анкетираних је против празничног украшавања градова.
Анкета је одржана 12. и 13. новембра 2022. године. У њој је учествовало 1.600 пунолетних Руса.
У међувремену, тим поводом се огласио градоначелник Москве Сергеј Собјањин.
Он је у интервјуу за Спутњик рекао да ће дочек Нове године у Москви бити посвећен војницима који се налазе у зони специјалне операције, као и запосленима у одбрамбено-индустријском комплексу.
Према његовим речима, Москва ће новогодишње празнике дочекати сјајна и украшена, али ће се уздржати од одржавања ватромета и великих уличних концерата.
Такође је додао да ће у многим парковима и на фестивалским локацијама у престоници бити организовано прикупљање хуманитарне помоћи.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала