Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Јандекс најавио отварање развојног центра у Србији

© Sputnik / Валерий Мельников / Уђи у базу фотографијаЛого компаније "Јандекс"
Лого компаније Јандекс - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2022
Пратите нас
Представници глобалне ИТ компаније Јандекс најавили су, у разговору с председницом Владе Србије Аном Брнабић, отварање развојног центра те компаније у Србији, у којем ће бити запослено више од 800 инжењера који ће радити на најсавременијим ИТ решењима, саопштила је данас Влада Србије.
Брнабић је разговарала је са делегацијом компаније Јандекс, коју је предводио шеф одељења за међународну политику Максим Козлов.
На састанку је договорено да се наставе разговори и унапреди сарадња у области образовања, с обзиром на то да та компанија, поред креирања софтвера, додатно ради и у области образовања за ИТ.
Брнабић је истакла у разговору да је Влада Србије отворена за сарадњу и спремна да пружи помоћ и подршку светским ИТ компанијама које отварају истраживачке центре у нашој земљи и запошљавају ИТ стручњаке из целог света.
Како се наводи, након отварања развојног центра и представништва глобалне компаније Луксофт, најава отварања развојног центра Јандекс и запошљавање интернационалних ИТ стручњака је снажна подршка за наш привредни раст и стварање додатне вредности, навела је Брнабић.
Канцеларија компаније Јандекс - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2020
Руски Јандекс именовао представника за Србију за заштиту података
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала