- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

„Логично је да ће Руси навијати за Србију“

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалер Партизана Саша Здјелар
Фудбалер Партизана Саша Здјелар  - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2022
Пратите нас
Саша Здјелар, повремени репрезентативац Србије и фудбалер московског ЦСКА, рекао је да је сигуран да ће Руси навијати за Србију на предстојећем Мундијалу.
Здјелар се с времена на време налазио на списку репрезентативаца Србије, али није успео да уђе на коначан списак за Светско првенство.
„Ако гледате објективно, Руси више немају за кога да навијају на Светском првенству. Једина смо православна земља на турниру, логично је да ће навијати за Србију. Нажалост, Русија не учествује на тaкмичењу, али се надам да ће нас Руси подржати“, поручио је Здјелар.
Дефанзивни везиста је прошлог лета стигао у Русију и то са репутацијом капитена Партизана.
„Русију, пре свега, одликује инфраструктура. Мислим да је Русија, у поређењу са свим земљама у којима сам играо, отишла далеко у том погледу, да је нико не може сустићи. Погледајте нове стадионе, базе, спортске центре. Све је урађено тако да играчи мисле само на фудбал. Фудбал може да се игра без обзира какви су временски услови. У Србији то није случај, није могуће играти у децембру“.
Здјелару није драго што није често део репрезентације Србије.
„Србија је моја домовина. Са омладинцима сам освојио значајан трофеј, захваљујући коме ће ме, вероватно, памтити док сам жив. Наравно, боли ме што сам одиграо само неколико утакмица за сениорску репрезентацију, с обзиром да сам толико година „на сцени“. Једном нам је једноставно речено да неће звати играче из шампионата Србије. Сада сам у бољем првенству и надам се да ћу у будућности поново бити у репрезентацији. Мој задатак је да радим. Надам се да ће Драган Стојковић, селектор, пратити руско првенство и једног дана ми упутити позив у репрезентацију“.
Борбени фудбалер је говорио и о искуству живљења у Русији.
„У Србији сам навикао да само на европска гостовања, поготово у првом делу сезоне, одлазимо авионом. Овде је другачије уређено. Срећом, играмо против доста клубова из Москве, па нема честих путовања, која се разликују од путовања у Србији. За мог сународника Милана Гајића и мене је одлазак на гостовање у Ростов возом била права авантура, нешто тотално ново. Причали смо и шалили се са саиграчима, било је тотално необично и лепо искуство“, закључио је Здјелар.
► Недавно је гост емисије Миљанов корнер био новинар Небојша Петровић који је говорио о Светском првенству.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала