- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Трамп: То је последњи лов на вештице

© BRANDON BELLДоналд Трамп на скупу конзервативаца у Даласу
Доналд Трамп на скупу конзервативаца у Даласу - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2022
Пратите нас
Бивши амерички председник Доналд Трамп осудио је америчко Министарство правде након што је против њега покренута нова истрага. Према Трамповим речима, Министарство правде је „корумпирана и високо политизована“ институција која злоупотребљава своја овлашћења.
У говору који је одржао у петак увече у свом одмаралишту Ма а Лаго, у Палм Бичу на Флориди, Трамп је оштро напао Министарство правде, након што је државни тужилац Мерик Гарланд најавио да ће именовати новог специјалног тужиоца за истраге у вези са нередима на Капитолу прошле године, као и са наводним присуством поверљивих докумената у Трамповој приватној резиденцији.
„Желим да се осврнем на ужасавајућу најаву екстремно корумпиране Бајденове администрације и њиховог министарства правде. Ова ужасна злоупотреба моћи последња је у дугој серији лова на вештице“, рекао је Трамп окупљенима.
Према речима бившег председника, претходне истраге о нередима на Капитолу и „превари са документима“ већ су „мртве“:

„Корумпирано и високо политизовано Министарство правде управо је именовало специјалног саветника супер радикализоване левице... да би покренуло процес изнова“.

Нешто раније, Гарланд је изјавио да је именовао „тужиоца ветерана од каријере“ Џека Смита да истражи све потенцијалне Трампове „грехове“, уз напомену да ће бити овлашћен да гони „све федералне злочине који могу произаћи из тих истрага“.
У ранијим коментарима за Фокс њуз, Трамп је сугерисао да би нова истрага могла бити повезана са његовом недавно најављеном кандидатуром у председничкој трци 2024. године, али је присталицама у Мар-а-Лагу рекао да је одлука можда била подстакнута обећањима неких републиканаца да ће истражити активности председника Џоа Бајдена и његовог сина Хантера, чији су послови у иностранству били под лупом у прошлости.
„Републиканци из Представничког дома објавили су да ће истражити Бајденове, а Министарство правде најављује одмах након тога да ће истражити Трампа“, рекао је он, мислећи на себе.
Бивши председник је предвидео да ће истрага бити „намештени договор“, додајући: „То није фер ситуација“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала