- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Најтеже стање у Тутину, настрадало двогодишње дете /видео, фото/

© Tanjug / DRAGAN NIKOLICНабујали Лим у Пријепољу
Набујали Лим у Пријепољу - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2022
Пратите нас
Ситуација са поплавама тренутно је најтежа у Тутину где је настрадало двогодишње дете које је било нестало у поподневним сатима.
Дете је око 16 часова упало у реку Видрењак која протиче кроз Тутин, а како јављају београдски медији, потрага се завршила трагично у раним вечерњим сатима.
На критичне локације у Новом Пазару стигао је данас министар унутрашњих послова Републике Србије Братислав Гашић и заједно са директором ЈВП „Србијаводе“ Гораном Пузовићем прати стање на терену, а директор Пузовић известио је министра о тренутном стању водостаја, саопштило је ЈВП „Србијаводе“.
Пузовић је истакао да су све надлежне службе „Србијаводе“ на терену са свом неопходном механизацијом.
„У Тутину је проглашена ванредна ситуација и ту је тренутно и најтеже стање. Ванредна одбрана од поплава је у Новом Пазару и у сливовима река Ибар, Љубовиђа, Колубара, казао је Пузовић, пренео је Танјуг.
„У Тутину су сви водостаји другог реда, они мали невидљиви потоци, због обилних падавина постали озбиљне бујице које су угрозиле поједине куће и делове инфраструктуре“, рекао је Пузовић за Радио Београд 1.
Ванредна одбрана од поплава уведена је на Водној јединици „Лим-Пријепоље“ на сектору С.7, пошто је водостај порастао преко линије редовне одбране, саопштиле су „Србијаводе“.
У општини Пријепоље, падавине су довеле до подизања нивоа реке Лим која је однела део ограде спортских терена у насељу Шарампов.
У насељу Шарампов дуж реке Лим у Пријепољу инсталиран је систем заштите одбране од поплава.
Дежурне службе ЈВП „Србијаводе“ са надлежним водопривредним предузећима поставили су мобилну опрему за одбрану од поплава у Пријепољу у дужини од 80 метара и спроводе се све потребне мере како би на критичним деоницама ублажили изливања водотокова.
Мере ванредне одбране од поплава ће се спроводити и на деоницама водотокова у зони угрожених насеља у штићеном подручју, а због евидентног ризика од плављења брањеног подручја.
Водостај - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2022
ДРУШТВО
Ванредна одбрана од поплава у сливу Лима, Западне Мораве, Ибра, Велике Мораве, Дрине и Колубаре
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала