- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак за крај сезоне отворио душу: Био сам као на иглама, само ми знамо шта смо прошли

© AP Photo / Antonio CalanniНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2022
Пратите нас
Победа Новака Ђоковића у финалу Торина велика је због многих аспеката, највише менталних. Током целе сезоне доживљавао је непријатности, али годину завршава као најбољи иако то не говори АТП листа. Након што је освојио шести Завршни мастерс Новак је говорио о томе колико му је било тешко и о томе колико је био нервозан у финалу.
Када се стави тачка на ову тениску сезону, Новак Ђоковић доказао је да је најбољи тенисер света иако АТП листа још неко време то неће признати.
У финалу Завршног мастерса у Торину Новак је пролазио кроз болове, тешко је дисао, али пронашао начин да се врати баш као и против Данила Медведева.
„Огромна је ово ствар. Сигурно сам говорио о овој чудној сезони 1.000 пута тако да нећу да се понављам, сви који прате тенис знају на шта мислим. Велико олакшање и задовољство, али и једва чекам да одморим неколико недеља. Био сам 'на иглама' целе године, да ли због чекања одобрења да одем негде или због турнира, тако да сам баш задовољан што сам годину завршио на позитиван начин“, рекао је Новак после велике победе.
Свестан је српски ас да је менталне снаге требало и његовом тиму због чега је изразио захвалност сваком члану.
„Захвалио би се породици и тиму што су уз мене, не само овде већ током целе каријере. Хвала вам свима поготово за тешке тренутке, нарочито ове године када сте били уз мене, када сте веровали у мене. Ово је био ролеркостер од године, никада нисам доживео ништа овакво у животу и само ми знамо како нам је било. Овај трофеј је пођеднако ваш колико је и мој“, искрено им је поручио Новак.
Најлепши поен меча Ђоковић и Руд одиграли су у другом сету у деветом гему на 30:30 када је Новак после 35 удараца зарадио меч лопту.
„Много сам био нервозан, посебно у оном поену на 30:30, то је био најдужи поен меча. Морао сам цео меч да останем фокусиран, у сваком моменту може моментум да пређе на другу страну. Када сам сервирао за победу промашио сам пар форхенда, сигурно сам осетио нервозу, али сам завршио то асом и веома сам задовољан. Прошло је седам година, много је то времена... Чињеница да сам чекао седам година чини ову победу још слађом и већом“, објаснио је Новак.
На крају је Новак имао јако лепе речи за ривала о коме иначе колеге причају само лепо.
„Желео бих да честитам Касперу и његовом тиму. Није имао среће данас. Знам колико напорно си радио и твоја радна етика је мени инспирација, као и осталим играчима. Имао си сјајну годину, честитам и твом тиму, ви сте сјајан тим, добри сте људи и увек поштујете све око себе, као и мене и мој тим. Имам само најбоље ствари да кажем о теби, твом тиму и породици. Честитам ти на сјајној години иза нас. Верујем да си дубоко у себи веровао да можеш до титула у три финала која си играо, али играти 2 Гренд слем финала је веома импресивно. И даље си млад, имаш времена и сигуран сам да ћеш се дочепати великих трофеја врло брзо“, рекао је Ђоковић.
Ђоковић - Медведев, Мастерс Торино - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2022
СПОРТ
Ђоковић стигао још један Федереров рекорд и најавио велики повратак на врх листе
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2022
Катар 2022
Новак постао шампион Торина и послао посебну поруку Орловима на Мундијалу
Орели Торт - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2022
СПОРТ
Новак игра историјски меч – Францускиња коју не памти по добром прва дама у финалу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала