- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Проглашена ванредна одбрана од поплава у Новом Пазару: Ангажована војска, стижу и министри /видео/

© Tanjug / DRAGAN NIKOLICНагли пораст водостаја Лима после обилних киша у Пријепољу
Нагли пораст водостаја Лима после обилних киша у Пријепољу - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2022
Пратите нас
Због обилне кише која без престанка пада у Новом Пазару, драстично је порастао водостај Рашке, Јошанице и Трнавице. У граду је уведена ванредна одбрана од поплава. Председник Александар Вучић издао је наређење да се припадници Војске ангажују у борби против водене стихије. У Пријепољу нагли пораст водостаја Лима, који прети да се излије из корита.
У Нови Пазар упутили су се министар одбране Милош Вучевић и министар унутрашњих послова Братислав Гашић, потврђено је Танјугу у Министарству одбране и МУП-у.
Председник Александар Вучић издао наређење да се припадници Војске ангажују у борби против водене стихије.

Ванредна одбрана од поплава у Новом Пазару

Јавно водопривредно предузеће „Србијаводе“ увело је ванредну одбрану од поплава на делу слива Западне Мораве, а у водној јединици „Ибар-Краљево, Нови Пазар“.
Како је саопштено, због обилних падавина постоји тенденција даљег пораста нивоа воде на рекама Рашка, Јошаница и Видрењак.
Службе предузећа „Србијаводе" и надлежних водопривредних предузећа су на терену, уведена су дежурства, и прати се кретање промена нивоа воде и промене стања на одбрамбеним линијама.
У координацији са надлежним органима локалне самоуправе, комуналним предузећима и Штабом предузимају се све неопходне мере у циљу одбране од поплава.

Пораст нивоа река у западној Србији

Због обилних падавина које су у последња 24 сата захватиле подручје западне Србије, дошло је до пораста нивоа река у том делу земље, али за сада није дошло до изливања.
У општини Лучани Општински штаб за ванредне ситуације наложио је у суботу стање приправности, али за сада је стање нормлано.
„За сада је све под контролом. Екипе су у приправности. Ниједан речни ток на подручју читавог Драгачева није се излио из свог корита“, рекао је за Танјуг Миливоје Доловић, председник општине Лучани.
У општини Пријепоље, падавине су довеле до подизања нивоа реке Лим која је однела део ограде спортских терена „Орси” у насељу Шарампово, на улазу у ову општину.
Председник општине Пријепоље, Владимир Бабић, рекао је да се Лим налази у свом кориту и да се није излио, али да водостај те реке расте рапидно из сата у сат.
„Свакога сата водостај Лима расте за 15 центиметара. Вода стиже из Црне Горе, јер су и код њих биле велике падавине. На сву срећу киша је престала да пада, па пратимо стање на терену”, рекао је Бабић.
Обилне падавине изазвале су и одрон у месту Мили код Бродарева, што је довело до прекида саобраћаја на магистралном путу ка граничном прелазу Гостун. Одрон је у међувремену рашчишћен и саобраћај је поново успостављен.
СРБИЈА
Вучић наредио да се Војска хитно ангажује у борби против поплава у Пазару и Тутину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала