- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Преминуо Џејсон Дејвид Френк, вођа „Моћних ренџера“

© AP Photo / Charles SykesЏејсон Дејвид Френк
Џејсон Дејвид Френк - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2022
Пратите нас
Џејсон Дејвид Френк, познат по улози Томија Оливера у хит серији „Моћни ренџери“, преминуо је у 50. години у свом дому у Тексасу.
Вест о његовој смрти први је саопштио његов пријатељ Мајк Бронзоулис, а после потврдиле његове колеге из „Моћних ренџера“ Волтер Џонс и Блејк Фостер. Амерички медији наводе да је у питању самоубиство.
Рођен 4. септембра 1973. године Френк је постао познат по улози Томија Оливера у оригиналној постави „Моћних ренџера“. Хит серија је била његов глумачки деби, а прво је глумио зеленог, да би потом постао вођа тима као бели ренџер.
Иако је првобитно требало да се појави у 14 епизода, постао је толико популаран да је наставио са улогом Томија Оливера у свим даљим сезонама „Моћних ренџера“, као и каснијим спинофима и специјалима.
Осим „Моћних ренџера“, Френк је глумио у серији „Sweet Valley High“, као и епизодне улоге у још неколико серија, пренео је РТС.
Био је мајстор борилачких вештина. Иза себе је оставио четворо деце.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала