- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин патријарху Кирилу: Ваша мудра пастирска реч служи консолидацији друштва

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин и руски патријарх Кирил на церемонији откривања крста у спомен великог кнеза Сергеја Александровича у Кремљу
Председник Русије Владимир Путин и руски патријарх Кирил на церемонији откривања крста у спомен великог кнеза Сергеја Александровича у Кремљу - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2022
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин честитао је рођендан патријарху московском и целе Русије Кирилу, указавши на то да пастирска реч поглавара Руске православне цркве служи консолидацији руског друштва.
„Примите срдачан поздрав поводом Вашег рођендана. На месту поглавара Руске православне цркве усмеравате своје напоре на очување традиционалних духовно-моралних вредности, хармонизацију међурелигиозних и међунационалних односа, усавршавање саборништва цркве и државе. Ваша мудра пастирска речи служи консолидацији народа, подржава људе у време тешких искушења“, навео је Путин у телеграму-честитки, објављеној на сајту Руске православне цркве.
Председник Русије је патријарху Кирилу пожелео здравље, бодрост духа и дуговечност.
Патријарх московски и целе Русије Кирил је 16. поглавар Руске православне цркве, а данас је напунио 76 година.
Родио се 20. новембра 1946. године у Лењинграду као Владимир Михајлович Гундајев. Отац му је био свештеник, а мајка наставница немачког језика. За руског патријарха Кирил је изабран 27. јануара 2009. године.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала