- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Рупе у земљи почеле да се отварају у Израелу: Шта је узрок /фото/

© Фото : Wikipedia/Scott Ehardt/Public domainРупа у земљи
Рупа у земљи - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2022
Пратите нас
Неколико случајева отварања рупа у земљи забележено је у Израелу у последње време. Стручњаци тврде да су узрок разни грађевински радови, а грађани су забринути за безбедност због могућих нових инцидената.
Последња у низу рупа које су се отвориле у земљи у Израелу појавила се у Тел Авиву, на прометној раскрсници улица Ибн Габирол и Цајтлин. Стручњаци утврђују шта је узрок, а израелски медији за отварање рупе у тлу сумњиче грађевинске радове на новој линији лаког метроа.
Ајалон хајвејз, државно тело задужено за регион Тел Авива, саопштило је да ће бити испитана веза отварања ове рупе у тлу и изградње тзв. „Зелене линије“ лаког метроа, преноси Тајмс оф Израел.
Неколико рупа у земљи отворило се у Израелу последњих месеци, а само у последња два месеца забележена су три велика инцидента.
Тако се у септембру такође у Тел Авиву, на излазној рампи са ауто-пут, отворила рупа дубине 15 метара. Срећом, иако се ради о прометној саобраћајници, нико није повређен, али је саобраћај на том искључењу био затворен дуже од две недеље.
Сумња се да је узрочник отварања те рупе у тлу изградња оближњег Азријели спирал тауера, која треба да буде друга највиша зграда у Тел Авиву.
Раније овог месеца, на паркингу између две зграде у Ход Хашарону такође се отворила рупа у земљи, због чега су станари евакуисани. Утврђено је како је неколико греда које држе зграду померено и да постоји опасност од урушавања.
Забележено је и отварање рупе у земљи у Јерусалиму у октобру, на веома прометној Бар Илан улици. Надлежни су и за тај случај окривили грађевинске радове.
Израелски медији наводе да срећом у овим инцидентима није било повређених, али изражавају забринутост и упозоравају да би последице могле да буду трагичне уколико се настави урушавање тла.
Шта отапа земљу: Огромне рупе појављују се широм света
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала