- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Технологија је и званично узела душу фудбалу /фото, видео/

© AP Photo / Manu FernandezКатар и Еквадор
Катар и Еквадор - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2022
Пратите нас
Нема веће среће за љубитеље фудбала да дочекају први гол на Светском првенству... Чекало се на нови више од четири године и таман када се помислило да је срећа коначно закуцала на врата фудбалских фанатика – испречила се технологија!
Фудбалери Еквадора су против Катара у првој утакмици на Мундијалу затресли мрежу већ у трећем минуту, то је урадио Енер Валенсија, капитен екипе и тиме сасвим сигурно ушао у историју најважније споредне ствари на свету.
Али, не...
Чувена ВАР соба је реаговала, гледале су додатне судије успорени снимак и тражиле где би могле да реагују.
Нешто су нашле, корак једног играча Еквадора је био споран, односно чињеница да је голман истрчао тако да је испред ривала остао само један играч.
Ту информацију су колеге јавиле главном арбитру Данијелеу Орсату да гол није регуларан и први гол на Мундијалу је поништен!
Много се говорило претходних месеци, чак и година, колико технологија помаже фудбалу, никада до краја неће бити јасно, али је једно сигурно – убила је чар најважније споредне ствари на свету.
Катар и Еквадор - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2022
Катар 2022
Блистао Валенсија, слави Еквадор – домаћин Катар се није прославио
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала