- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Мундијал ће поранити за дан, а „кривац“ је домаћин /видео/

© AFP 2023 / KARIM JAAFARМеђународни стадион Калифа у Дохи, Катар.
Међународни стадион Калифа у Дохи, Катар. - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2022
Пратите нас
Организатори Светског првенства у договору са Међународном кућом фудбала (ФИФА) одлучили су да турнир стартује дан раније него што је планирано. Почетак Мундијала био је предвиђен за 21. новембар утакмицом Сенегала и Холандије, али ће Катар као домаћин, што је обичај, отворити турнир дан раније у утакмицом са Еквадором.
Традиција да домаћин отвара СП установљена је од 2006. године на турниру у Немачкој, када су "панцери" играли против Костарике.
Јужна Африка 2010. године била је домаћин и играла је са Мексиком (1:1), Бразил је четири године касније угостио најбоље селекције света, а премијеру је имао против Хрватске те 2014. године.
Мундијал је 2018. године одржан у Русији, где је "Зборнаја команда" отворила највећу светску смотру против Саудијске Арабије.
Сада је било планирано да турнир отворе Холандија и Сенегал, затим је други меч био резервисан за Енглеску и Иран, док је двобој домаћина Катара и Еквадора био тек трећи по плану и програму.
Ипак, дошло се на идеју да дође до померања почетка Мундијала, односно да он стартује дан раније, како би била настављена традиција и како би домаћин имао ту част да отвори велики турнир.
Утакмица Катар - Еквадор биће одиграна 20. новембра од 17 часова по средњеевропском времену.
„Златну богињу“ брани Француска, а на турниру ће учествовати 32 националне селекције распоређене у осам група.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала