- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Турска покренула нову операцију на северу Сирије и Ирака - погођено 89 циљева

© AFP 2023 / Jorge GuerreroВојни авион Ф-16 турске војне авијације
Војни авион Ф-16 турске војне авијације - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2022
Пратите нас
Министарство одбране Турске саопштило је да је уништило 89 циљева током ваздушне операције на северу Сирије и Ирака. Сви авиони који су учествовали у операцији су се вратили у своје базе.
„Ваздушна операција је успешно изведена у областима Кандил, Асос, Хакурк у северном Ираку и областима Тел Рифат, Сисире и Дерик у северној Сирији, које су терористи користили као базе за нападе на нашу земљу. Током ваздушне операције уништено је 89 циљева, 81 у првој фази и осам јутрос - склоништа, бункери, пећине, тунели, складишта муниције и тзв. штабови и кампови за обуку терориста који угрожавају нашу земљу, наш народ и безбедност наших граница. Многи терористи су неутралисани“, наводи се у саопштењу војног ресора.
Саопштено је да „међу терористима, неутралисаним током операције, има и такозваних вођа терористичке организације (ПКК забрањена у Турској)“.
Фархад Шами, портпарол курдских Сиријских демократских снага (СДФ), рекао је раније да Турска напада погранични град Кобани на северу Сирије, који је под контролом СДФ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала