Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Не уводимо санкције Русији - тврдоглаво инсистирам на заштити Србије

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић поновио је да Србија неће увести санкције осим ако нам над главом не буде висио Дамоклов мач и да се таква одлука показала паметном.
"Ово је наша политика. Ово је наша одлука. Издржали смо многе притиске. Сваки дан ми говоре како је велика штета за Србију што није увела санкције. Нисмо увели санкције, то је одлука наших државних органа и то је добро осмишљена одлука. Није било добро да уводимо санкције, јер знамо које је то лицемерје".
Како је рекао, увели су нам санкције, земљи која није крочила на тло неке друге земље, а они су брутално крочили на нашу територију и убијали наше људи и децу и још нам уводили санкције и сада ми, како је додао, треба да се прикључујемо том лицемерју.
"Мени није проблем да када дође тренутак, објасним људима да морамо, али Србија је показала да има довољно снаге и памети да то издржи. На ужас и жалост свих оних који су сматрали да ће у томе да нађу разлог за нападе на српску државу и политику па у томе нису успели. Српска држава се показала снажнијом, озбиљнијом и одговорнијом и ми желимо да чувамо своју самосталност, слободу и независност", рекао је председник Србије.
Он додаје да смо издржали тешке притиске 270 дана због тога што нисмо увели санкције Русији, а, како је рекао, неки су током кампање говорили да ће Вучић да попусти првог дана после кампање, а првог дана после кампање они су попустили.
"Неки ме нападају да тврдоглаво не желим да уведем санкције, али ја тврдоглаво инсистирам на заштити интереса Србије и српског народа, грађана Србије. Тврдоглаво инсистирам на самосталности и слободарској политици Србије и то је оно што желим да оставим иза себе", поручио је Вучић.
Он додаје да не жели да Србија има политику какву смо, како каже, имали раније, политику кметске душе где пристајемо на све захтеве других сила да би се њима додворили, да би неки сачували своје позиције, а да, при томе, не мисле на интересе своје земље.
Како Вучић наводи , ми смо некада куцали на врата амбасада да им понудимо и оно што они нису тражили од нас.
"Нису они тражили од нас да уништавамо баш све. Нису они од нас тражили да истопимо тенкове и тешко оружје, да уништавамо и стреле, игле, зоље, осе, све што би могло да оштети неки ваздухоплов или оклопно возило. То смо самоиницијативно уништавали желећи ваљда да дамо допринос човечанству у разоружању. Смејао нам се цео свет", тврди Вучић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала