- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Систем опљачкао Ђоковића, али је он учинио немогуће – од притвореника до рекордера за десет месеци!

© AP Photo / Antonio CalanniНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2022
Пратите нас
Тачно 2.000 поена дели Новака Ђоковића од првог места на АТП листи, 2.000 поена које му је „удруженим злочиначким подухватом“ одузео систем, 2.000 поена које је освојио победом на Вимблдону. Без обзира на то, Србин је остварио немогуће – у јануару је боравио у аустралијском притвору, а у новембру је подигао трофеј на Завршном мастерс турниру.
Ђоковић сезону завршава са укупно 4.820 поена, 2.000 мање од водећег Карлоса Алкараса, што довољно говори о бесмислу АТП листе и папазјанији која је направљена током најпрестижнијег такмичења године, славног Вимблдона.
Политичка одлука британских власти и слабост организатора Вимблдона је довела до уклањања руских и белоруских такмичара, на шта је реаговао АТП и једностраном одлуком укинуо бодове са тог турнира.
Ђоковић је успео да тријумфује на бриљантан начин након што је преживео пакао у Аустралији где му није било дозвољено да се такмичи на првом Грен слем турниру године, а без прилике да освоји додатне поене остао је и за УС Опен, јер му Америка није дозволила улазак.
„Ђоковићу нису била потребна та два Грен слема, нити четири Мастерс турнира које није играо због политичких одлука. Само је било довољно да добије поене за оно што је зарадио, за победу на Вимблдону како би завршио сезону на првом месту. Пљачка године у спорту!“, навео је аналитичар Јусеф Мана.
Исто је констатовано на званичном налогу ЕСПН на шпанском.
Јерик Иљасов, велики Ђоковићев навијач из Казахстана, подсетио је на јануар ове године и чињеницу да је Новак у новембру успео да освоји Завршни мастерс турнир на ком се такмиче само најбољи играчи.
„Од притвора до рекорда! Бог види све!“, навео је Јерик, констатујући да је победом у Торину Ђоковић изједначио рекорд Роџера Федерера по броју титула на Завршном турниру.
Посебан апсурд целе тениске године је чињеница да је у Торину председник АТП Андреа Гауденци, човек који није урадио ама баш ништа да заштити прогона једног од најбољих играча свих времена, морао да придржи трофеј Ђоковићу.
Новак Ђоковић недавно је говорио за Спутњик, током боравка у Србији где се дружио са малишанима.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала