- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија неће продавати нафту државама које покушају да ограниче цену руског црног злата

© Sputnik / Максим Богодвид / Уђи у базу фотографијаНафтна пумпа
Нафтна пумпа - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2022
Пратите нас
Русија не планира да испоручује нафту и нафтне деривате земљама које буду увеле ограничење цена на руске енергенте, саопштио је новинарима потпредседник Владе Русије Александар Новак.

"Русија потврђује свој статус поузданог снабдевача енергентима на светском тржишту и тржишни статус наших односа са партнерима. С тим у вези, не планирамо да испоручујемо нафту и нафтне деривате у земље које буду примењивале принцип горњих граница цене, уз накнадну преоријентацију испорука на тржишно-оријентисане партнере или ћемо смањити производњу“, рекао је он.

Новак је напоменуо да увођење горње границе цена енергената, као и политизација енергетског сектора, могу само да доведу до несташица и проблема у снабдевању енергентима..
"Увођење горње границе цене (руске нафте) представља акт мешања без преседана у тржишне принципе функционисања тржишта нафте, што ће неминовно довести до пада инвестиција, смањења понуде и дефицита понуде нафте и друге берзанске робе на коју се овај механизам може применити у будућности“, рекао је он.
Нафта - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2022
РУСИЈА
Руска нафта ће, баш као и вода, увек пронаћи пут на тржишту
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала