- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Тарантино објавио: Снимићу само још један филм /видео/

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаРедитељ Квентин Тарантино у Москви
Редитељ Квентин Тарантино у Москви - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2022
Пратите нас
Чувени редитељ Квентин Тарантино изјавио је да ће следећи филм који ће режирати бити последњи.
То ће бити десети филм који ће Тарантино режирати (или једанаести, уколико се два дела филма „Убити Била“ рачунају као посебни филмови), али Тарантино још нема план о чему ће његово последње остварење бити.
„Снимам филмове 30 година и време је да завршавамо с тим. Посветио сам цео свој живот томе. И породицу сам засновао касно у животу. Увек сам се водио тиме да радим филмове на нивоу на којем сам их радио. Заправо, на нивоу који ми је дозвољен“, рекао је редитељ гостујући у емисији Криса Воласа Who's Talking to Chris Wallace?“.
Режирање филмова упоредио је са планинарењем.
„Један филм је мој Монт Еверест, други филм је мој Килиманџаро, трећи је мој Фуџи... И све то време сам провео на планини и забављач сам. Желим да људе оставим у жељи да траже још “, рекао је Тарантино.
Култни режисер познат по филмовима „Улични пси“, „Петпарачке приче“, „Џеки Браун“, „Убити Била“, „Грајндхаус“ (заједно са Робертом Родригезом), „Проклетници“, „Ђангова освета“, „Подлих осам“ и „Било једном у Холивуду“ истакао је да не жели да изгуби контакт са људима који воле његове филмове или са оним што се дешава у свету.
„Не желим да се претворим у старца који је ван свих токова, а већ се помало осећам тако када су у питању филмови који су сада актуелни“, објаснио је.
Тарантино каже да још не зна о чему ће бити његов последњи филм и да не жури да га сними.
„Имам своју књигу, радим још неколико ствари и онда ћу смислити о чему ће бити следећи филм“, рекао је Тарантино.
Чувени редитељ открио је и каква је његова идеја филма у време када се за гледање више користи интернет стриминг него биоскоп.
„Тренутно чак ни не знам шта је филм. Да ли је то нешто што се пушта на Нетфликсу? Да ли је то нешто што се пушта на Амазону и сви га желе и људи их гледају на свом каучу са својом женом или мужем? Је ли то филм? Зато што је мој последњи филм приказиван у 3.000 биоскопа и неколико месеци био на репертоару широм света. Немам одговор на то питање, а мислим да га немају ни други. Морамо да посматрамо развој ситуације и тек за неколико година мислим да ћу знати шта су сада филмови“, наводи Тарантино.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала