- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Војнике који иду на Косово и Метохију Хрвати испраћају два пута

© AFP 2023 / HRVOJE POLAN Хрватска војска
Хрватска војска - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2022
Пратите нас
Због несугласица хрватског министра одбране Марија Баножића и председника државе Зорана Милановића, данас ће у Вараждину хрватске војнике, који иду у мисију Кфор на Косово и Метохију испраћати - два пута.
Сукоб председника Републике Зорана Милановића с министром обране Мариом Баножићем данас ће резултирати новом апсурдном ситуацијом.
Из Милановићевог Кабинета јуче је саопштено да ће председник данас присуствовати испраћају хрватских војника у мисију Кфор у 14 сати, а затим је служба министра одбране саопштила да ће Баножић присуствовати испраћају војника данас у подне.
Иако то у позиву МОРХ-а није наведено, јасно је да је Баножић одлучио да одржи свој испраћај и избегне сусрет с Милановићем, а ранији термин је изабрао тако да председника омаловажи јер ће испасти да је он био на премијери, а председник само на репризи, пише хрватски Тпортал.
То практично значи да ће се војници два пута постављати, два пута ће се пуштати хима, биће два обраћања, а породице војника који иду у ову мисију два пута ће пута изгрлити своје мужеве и жене, очеве и мајке, браћу и сестре, синове и кћери.
Портал подсећа да ово није први пут да се двапут одржавају свечаности због несугласица министра и врховног командата Милановића.
Кадетима који су ове године завршили студије на Хрватском војној академији прво је министар доделио решења о пријему у војну службу, а онда им је председник, у одвојеној церемонији, доделио прве официрске чинове које су стекли по завршетку школовања.
И тада су се свршени студенти Војне академије два пута постројавали због практично исте ствари, два пута салутирали и руковали се с званичницима, а њихове породице су им два пута честитале на успеху, подсећа Тпортал.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала