Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Брнабић: Само мир обезбеђује просперитет на Балкану

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседница Владе Републике Србије Ана Брнабић
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2022
Пратите нас
Председница Владе Ана Брнабић изјавила је да само мир и стабилност могу донети просперитет на целом Балкану и да је јуче, на састанку у Бриселу са представницима Приштине, Србија показала колико је посвећена очувању мира у региону.
Одговарајући на питања новинара након званичног представљања "Беле књиге 2022" Савета страних инвеститора у Палати Србија, Брнабићева је истакла да Срби са КиМ желе само владавину права и поштовање и имплементацију постигнутих споразума.

"Једино што желимо и једино што Срби са КиМ желе јесте примена постојећих споразума и ништа више, ни мање од тога. На крају крајева, када говоримо о владавини права, једној од основних и врхунских вредности ЕУ, онда је пуно поштовање и имплементација постигнутих споразума управо та врхунска вредност и показатељ владавине права. Управо оно што ми тражимо", поручила је Брнабић.

Она је навела да су синоћ до касно разговарали у Председседништву са представницима Срба са КиМ.
"Председник Вучцић је држао тај састанак и још једном замолио за мир, да Срби са КиМ не наседају на било какве провокације, да је важно да покажемо колико нам је стало до стабилности. Стабилнот и мир су једине ствари које могу да нам омогуће просперитет на Западном Балкану и Балкану уопште. Ми смо у томе до сада успевали", истакла је премијерка.
Она је захвалила председнику Вучићу на начину на који је представљао нашу политику јуче у Бриселу.
"Показао је да смо широки у схватању компромиса и колико нам је стало да наставимо дијалог, како би обесхрабрили све покушаје дестабилизације на овим просторима", рекла је Брнабић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала