- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Ђуричић и Гудељ кажу: „Ако су могли Саудијци, можемо и ми“

© Sputnik / Лола ЂорђевићФилип Ђуричић
Филип Ђуричић - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2022
Пратите нас
Утакмица између Аргентине и Саудијске Арабије показала је зашто је фудбал леп, да су сензације могуће и даје нам додатну врсту самопоуздања пред Бразил, поручили су српски фудбалски репрезентативци Филип Ђуричић и Немања Гудељ.
„Видели смо да је све могуће, Саудијска Арабија је победила Аргентину, али ће наша утакмица против Бразила сигурно да буде другачија. Као и увек фокус је нашој игри, као и досад, битно је да верујемо у себе и своје квалитете", рекао је Ђуричић на конференцији за медије у Дохи.
Гудељ се надовезао на Ђуричићеве речи и додао да је атмосфера у екипи сјајна, као и да су велика очекивања од нације додатни мотив.
„Сами смо заслужили велика очекивања кроз квалификације и сада је нама да та велика очекивања оправдамо“, истакао је Гудељ
На питање да ли су бразилски бекови Данило и Алекс Сандро "слабе тачке" Ђуричић се насмејао и рекао:
„Слабе тачке фудбалери Јувентуса? Сигуран сам да Бразил има мане, али не бих да их откривам“.
Али, открио је да је меч против Бразила остварење дечацког сна, с обзиром на то да му је у Катару, баш као и Гудељу, први Мундијал у каријери.
„Као дечак испред зграде сам играо фудбал и сањао финале Светског првенства против Бразила. Епилог сигурно претпостављате, а волео бих да сада буде исти“, рекао је Ђуричић.
Гудељ је нагласио да притисак о коме се стално прича не представља проблем и додао да је најважније да су сви спремни.
„Једва чекамо утакмицу, небитно је ко ће играти, тим је изнад сваког од нас и спремно дочекујемо меч“, истакао је Гудељ.
Утакмица између Бразила и Србије игра се у четвртак од 20 сати.
Гост емисије Миљанов корнер пред пут на Мундијал био је српски репрезентативац Филип Ђуричић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала