- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Мандат Вишковићу за премијера, нова Влада Српске почетком децембра

© Sputnik / Александар МилачићВлада Републике Српске у Бањалуци
Влада Републике Српске у Бањалуци - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2022
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ће сутра поверити мандат Радовану Вишковићу за премијера Српске, наводећи да ће нова Влада бити формирана почетком децембра.
Додик је, на конференцији за новинаре, рекао да је предмет разговора на консултацијама о формирању Владе било утврђивање мандатара.
„СНСД је предложио Радована Вишковића и за њега имамо глас 53 посланика. Сутра у 10 часова уручићу му мандат, а Влада ће се формирати у првој седмици децембра“, казао је Додик.
Како је оценио, данашње консултације биле су опсежне.
„На састанку са представницима парламентарних странака разговарали смо и о политикама које желимо да спроводимо, сви су уверени да долази тешко време економских изазова. Република Српска је припремљена на те изазове и наставиће да спроводи политике које је до сада имала као одговор на њих“, рекао је Додик
Он је навео да је на консултације позвао представнике свих парламентарних странака, али да се представници три опозиционе партије нису појавили и да су тако показали да не уважавају институцију председника, пренео је РТРС.
„Остаћу као председник веома активан у реализацији програмских начела Владе Српске“, поручио је Додик, додајући да ће увести праксу да се једном месечно одржава састанак са Вишковићем и колегијумом Владе.
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2022
РЕГИОН
Додик: Радићу са свима који не доводе у питање Републику Српску
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала