Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Јакуп Краснићи и Реџеп Селими остају у притвору

CC BY-SA 3.0 / wikipedia/Europol Headquarters / Седиште суда за ОВК налази се у бившој згради Европола у Хагу
Седиште суда за ОВК налази се у бившој згради Европола у Хагу  - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2022
Пратите нас
Судија за претходни поступак Специјалног суда за злочине почињене на Косову и Метохији, Николас Гију донео је одлуке којима је продужио притвор Јакупу Краснићију и Реџепу Селимију.
Судија Гију је закључио да у случају Краснићија постоји умерени ризик да ће побећи и да постоји ризик да ће ометати поступак, или починити даље злочине против оних за које се сматра да су противници ОВК, укључујући сведоке који су пружили или могу пружити доказе у овом случају или се морају појавити пред Специјализованим већима, преноси Коха.
У одлуци о продужетку притвора Сељимију, судија је такође закључио да постоји ризик да ће и Сељими побећи, ометати ток поступка Специјализованих већа и/или да ће починити даље злочине против оних који се сматрају противницима ОВК, укључујући сведоке који су пружили или могу пружити доказе у овом процесу.
Специјално тужилаштво је 30. септембра поднело потврђену и измењену оптужницу против Хашима Тачија, Кадрија Весељија, Јакупа Краснићија и Реџепа Сељимија, која се састоји од десет тачака, где се ови други терете за ратне злочине и злочине против човечности.
У оптужници се наводи да су кроз радње описане у оптужници Хашим Тачи, Кадри Весељи, Реџеп Сељими и Јакуп Краснићи, оптужени за учешће у удруженом злочиначком подухвату и/или су помагали и подржавали злочине за које се терете по овој оптужници. Према тужилаштву, поред овога Тачи, Весељи, Сељими и Краснићи су као претпостављени командни кадар одговорни за злочине које су починили и њихови подређени.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала