Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Лидери Срба са КиМ подржали Србе са севера покрајине

Штрпце - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2022
Пратите нас
Лидери Срба из јужног и централног дела Косова и Метохије изразили су данас подршку Србима са севера покрајине, након неуспелих преговора Београда и Приштине у Бриселу.
Градоначелник Штрпца и потпредседник Српске листе Далибор Јевтић написао је на друштвеној мрежи *Фејсбук да је Србима из Сиринићке жупе „добро познато“ насиље које премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти спроводи против Срба на Космету.

„Муке кроз које пролазе наша браћа и сестре на северу Косова и Метохије нама су добро познате и зато им данас још снажније и јединственије пружамо пуну подршку у њиховом достојанственом залагању за живот достојан човека у 21. веку“, навео је Јевтић у објави.

Председница општине Грацаница Љиљана Шубарић наводи да су Срби са централног Косова уједињени и сложни и да стоје уз своју браћу и сестре на северу.
''Слободољубиви српски народ никада није трпео нити ће трпети гажење слободе и права али неки изгледа не могу да схвате да то што покушавају да нас застраше нема ефеката који су они оцекивали. Напротив, још одлуцније цемо наставити залагање за права нашег народа, за мир и слободу, за поштовање медународног јавног права“, написала је Шубарић на Фејсбуку.
Градоначелник Новог Брда Саша Милошевић саопштио је да Срби из Поморавља пружају снажну подршку Србима са севера Косова у њиховој "мирној и часној борби за бољу будућност".

"Разумемо и пружамо пуну подршку нашој браћхи и сестрама са севера Косова у њиховој мирној и часној борби за бољу будућност на овим просторима", написао је Милошевић на *Фејсбуку.

Додаје да Срби само желе да са својим комшијама живе у добрим односима, али их у томе, како каже "ремети Приштина због својих интереса".
(Активности „Мета“ - друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм забрањене су у Русији као екстремистичке)
Председник Српске листе Горан Ракић - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2022
СРБИЈА
„Не можемо да трпимо терор Приштине, следе протести у свим институцијама“: Порука Срба са КиМ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала