- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Наставља се офанзива руске војске у правцу Доњецка, ликвидирано преко 120 украјинских војника

© Sputnik / Виктор Антонюк / Уђи у базу фотографијаРуска војска у Донбасу
Руска војска у Донбасу - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2022
Пратите нас
Руске снаге наставиле су офанзиву у правцу Доњецка, истовремено одбијајући контранападе непријатељских снага у којима је ликвидирано преко 120 украјинских војника, саопштило је руско Министарство одбране.
Овом приликом уништена су и два тенка, шест борбених оклопних возила, пет непријатељских аутомобила.
У правцу јужног Доњецка руске јединице нанеле су пораз механизованој непријатељској чети, а онеспособљене су и три саботажно-извиђачке групе Оружаних снага Украјине. Више од 50 непријатељских војника је убијено или рањено, а уништена су и три борбена возила пешадије, као и два оклопна возила.
У саопштењу се додаје да је осујећен напад моторизоване пешадијске чете украјинске војске у правцу Купјанска у ЛНР и да губици украјинских снага премашују 50 ликвидираних и рањених војника. Поред тога, уништен је један тенк и три оклопна возила пешадије и пет аутомобила.
У правцу Красног Лимана руске снаге такође су спречиле напад моторизоване пешадијске чете Оружаних снага Украјине, појачане страним плаћеницима, услед чега је погинуло до 40 украјинских војника и плаћеника. Поред тога, уништена су три оклопна возила и три камионета.
На подручју Краматорска у ДНР уништене су два украјинска самоходна ПВО система „Бук М1“, као и складиште муниције.
Оружане снаге Русије уништиле су у ДНР украјинску станицу за контрабатеријску борбу америчке производње.
Такође, руска војска је у Харковској области противбатеријском ватром потиснула украјинску батерију са америчким хаубицама М777 .
Поред тога, током претходног дана, у ЛНР су уништена два украјинска минобацачка вода.
Руски ПВО системи за претходна 24 часа оборили су шест украјинских дронова у ДНР.
Министарство још наводи и да је Украјина наставила провокације у циљу стварања претње од техногене катастрофе на Запорошкој нуклеарки, као и да је 21. новембра украјинска артиљерија испалила 8 пројектила на индустријско подручје. Руска војска је узвратила напад и сузбила непријатељску ватру. Радијациона ситуација у Запорошкој нуклеарки и даље је нормална.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала