- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Не наседајте на превару: ПИО фонд упозорава пензионере

© Sputnik / Лола ЂорђевићПензионери играју шах у парку
Пензионери играју шах у парку - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2022
Пратите насTelegramOdyssey
Поводом најављеног повећања пензија Фонд ПИО је упозорио кориснике пензије да било какви позиви разних појединаца (адвокати, удружења, групе грађана ) да наведена повећања могу остварити уз њихово посредство и претходно подношење захтева, јесу директно довођење у заблуду пензионера, чиме ризикују одређене негативне последице.
Фонд ПИО подсећа да се повећање пензија и осталих права из пензијског и инвалидског осигурања за 9 одсто, почев од новембра 2022. године, односи на све кориснике пензија и осталих права. Исплата увећаних новембарских пензија и осталих права извршиће се од стране Фонд ПИО почетком децембра 2022. године.
"Као што ни до сада, при сваком претходном усклађивању пензија и осталих права, није било потребно да корисници пензија и осталих права подносе било какав захтев Фонду да би им се исплатиo усклађени износ, тако ни сада, а ни у будуће, није потребно да се подноси захтев, с обзиром да ће се увећање обрачунати и исплатити од стране Фонда у редовном поступку, без доношења појединачних решења", наглашава се у саопштењу Фонда ПИО.
Додаје се и да ће се будућим корисницима пензија и осталих права наведено повећање урачунати кроз обрачун пензија и осталих накнада, тако да ни они немају потребе да подносе било какав захтев Фонду ПИО у вези с тим.
"У вези с наведеним, скрећемо посебно пажњу свим корисницима пензија и осталих права, како постојећим тако и будућим, да било какво позивање корисника пензија од стране разних појединаца (адвокати, удружења, групе грађана ... и сл.) да наведена повећања могу остварити уз њихово посредство и претходно подношење захтева, јесте директно довођење у заблуду пензионера, чиме ризикују одређене негативне последице, за себе и своје наследнике", стоји у саопштењу..
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала