- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Објављен снимак пада метеора – обасјао небо изнад Торонта и срушио се код Нијагариних водопада

CC0 / Pixabay / Метеор — илустрација
Метеор — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2022
Пратите нас
Европска свемирска агенција (ЕСА) објавила је видео-снимак звезде падалице која надлеће Торонто и осветљава ЦН торањ, један од симбола града.
Метеор под ознаком Ц8ФФ042 откривен је неколико сати пре него што је ушао у Земљину атмосферу, што је шести пут у историји, а у атмосферу наше планете ушао је око 3:30 сати ујутру по источноамеричком времену изнад Брантфорда у канадској савезној држави Онтарио, известио је Центар за мале планете.
Америчко метеорско друштво (АМС) пак, извештава да је примило 33 пријаве да је метеор виђен из Пенсилваније, Мериленда, Њујорка, Охаја и Онтарија. Из истог удружења саопштено је да је метеор или звезда падалица, како се изузетно светли објекти који из свемира падају на земљу и могу се видети на великом подручју називају, био светлији од планете Венере на јутарњем или вечерњем небу.
„Објекти од којих настају звезде падалице често довољно велики да нетакнути преживе пролазак кроз Земљину атмосферу, иако њихови фрагменти могу да буду пронађени“, саопштено је из НАСА-е.
Један од познатијих „ловаца на метеоре“ Мајк Хенки, члан АМС-а, каже да се метеор срушио у близини Нијагариних водопада и да је његове остатке могуће пронаћи.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала