- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Песков: Садашња и Кубанска криза ─ различите, али се ради о сукобу Русије и Запада

© Sputnik / Евгений Одиноков / Уђи у базу фотографијаПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2022
Пратите нас
Садашња и Кубанска криза се разликују, али и тада и сада се ради о сукобу са колективним Западом на челу са САД, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Кризе су различите, али и тада и сада се ради о сукобу нас и колективног запада на челу са Сједињеним Америчким Државама. Тај елемент је, заиста, сличан, али, с друге стране, нијансе су наравно различите“, рекао је Песков.
Он је истакао да на састанку председника Русије Владимира Путина и његовог кубанског колеге Мигела Дијас-Канела Бермудеса тема Кубанске кризе неће бити главна.
„Наравно, (говориће се о) искуству Кубанске кризе, чије су се лекције детаљно проучавале и наставиће да се проучавају, али то неће бити главно на преговорима. Ипак руско-кубански односи имају веома добар почетак у садшњости и добре изгледе за будућност. Управо о томе ће се и говорити“, нагласио је Песков.
Коментаришући питање новинара како се односи према поређењима неких стручњака Путина и Хрушчова, заједно са поређењем садашње са Кубанском ракетном кризом која се десила за време Хрушчовљеве владавине, портпарол је рекао да председник Путин и совјетски лидер Никита Хрушчов не могу да се пореде.

„Тешко да је то прикладно поређење. Путин је Путин, а Хрушчов је био Хрушчов, нека му Бог да рајско насеље. Мислим да Путин не може ни са ким да се упореди“, одговорио је Песков.

Председник Кубе је у суботу увече допутовао у радну посету Москви, а на програму су разговори са руским председником Владимиром Путином.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала