- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Појавио се нови снимак са места експлозије на гасоводима "Северни ток"

© AP Photo / Danish Defence CommandМесто цурења гаса на гасоводу "Северни ток" у водама Данске
Место цурења гаса на гасоводу Северни ток у водама Данске - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2022
Пратите нас
На друштвеним мрежама је објављен видео снимак са места хаварије на гасоводима "Северни ток" који су престали са радом након експлозија. Нови снимак је објавио на мрежама један од продуцената Би-Би-Сија.
На снимку се види да су гасоводи на месту несреће практично у потпуности уништени. Само на једној деоници је откинуто око 50 метара цеви.
Терористички напади су се догодили 26. септембра истовремено на два руска гасовода који достављају гас Европи – „Северном току 1“ и „Северном току 2“. Немачка, Данска и Шведска не искључују могућност да је реч о циљаној диверзији. Оператер гасовода, компанија „Норд стрим АГ“ је тада саопштила да је реч о инцидентима без преседана и да је немогуће проценити када ће штета бити санирана.
Генерално тужилаштво Русије покренуло је кривични поступак због међународног тероризма. Руски председник Владимир Путин изјавио је да нема сумње да се по питању гасовода „Северни ток“ и „Северни ток 2“ ради о акту међународног тероризма. Према његовим речима, то је најопаснији преседан, јер конкуренти на тај начин терају Европљане да купују енергенте по вишим ценама.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала