Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Шта је Стејт департмент поручио Куртију

© AP Photo / Charles DharapakЗграда Стејт департментa
Зграда Стејт департментa - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2022
Пратите нас
Портпарол Стејт департмента Нед Прајс позвао је премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да ради са високим представником ЕУ Жозепом Борељом и специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком, како би се постигао правичан компромис.
"Позивамо премијера Куртија да ради са високим представником ЕУ Борељом и специјалним представником ЕУ Лајчаком како би се постигао правичан компромис. И премијер Курти и председник Вучић треба да направе уступке како не бисмо угрозили деценије тешко стеченог мира у ионако крхком региону", навео је Прајс, саопштио је Стејт департмент.
Навео је да су САД разочаране што Београд и Приштина нису успели да се договоре о решењу актуелне кризе на Косову и Метохији.
Истакао је да се САД придружују ЕУ у позиву Приштини да одмах обустави све планиране мере које би довеле до ескалације тензија, укључујући и изрицање казни за возила.
"Обе стране треба да се уздрже од предузимања провокативних корака, да испуне своје обавезе у оквиру дијалога који води ЕУ и да се конструктивно ангажују на постизању одрживог решења", нагласио је портпарол Стејт департмента.
Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти објавио је ноћас на Твитеру да прихвата захтев САД и за 48 сати одлаже примену изрицања новчаних казни за возаче возила са српским регистарским таблицама.
Аљбин Курти на састанку са државним секретаром САД Ентонијем Блинкеном - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2022
СРБИЈА
Курти на захтев Америке одложио одлуку о кажњавању због таблица за 48 сати
Бриселски преговори били су тема емисије Свет са Спутњиком:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала