Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Српска полиција добила још једну „Супер Пуму“ /видео/

© Фото : Youtube/MUP Republike Srbije/PrintscreenХеликоптери "суперпума" МУП-а Србије
Хеликоптери суперпума МУП-а Србије - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2022
Пратите нас
Министарству унутрашњих послова Србије испоручен је трећи Ербасов хеликоптер „Супер Пума Х-215“ и он је слетео у базу Хеликоптерске јединице МУП-а
Испоруком треће „Супер Пуме“ Хеликоптерска јединица оснажена је и модернизована једним од најбољих типова ових летелица, саопштено је из МУП-а.
Ербасов хеликоптер „Супер Пума X-215“ карактерише систем дигиталне авионике, четвороосни аутопилот, а максимална брзина је 252 километра на час.
Максимална полетна носивост хеликоптера је 9.300 килограма, а ову летелицу карактерише и могућност превожења 22 путника, подвесна брава за ношење спољњег терета и ведра за гашење пожара, као и бочна дизалица носивости 272 килограма.
Такође, хеликоптер „Супер Пума X-215“ има светло за претраживање и идентификацију објеката на земљи, медицински комплет за збрињавање и хитну медицинску евакуацију више особа, опрему за летење у условима могућег залеђивања и могућност ноћног летења.
Командант Хеликоптерске јединице МУП-а Ненад Недић истакао је да је реч о хеликоптерима који могу изузетно да допринесу у борби против пожара, с обзиром да им је капацитет ведра четири и по тоне воде, саопштава МУП.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала