- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Син „музичар“ дао гол, тата легенда није видео Мундијал /видео/

© AP Photo / Francisco SecoТимоти Веа
Тимоти Веа - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2022
Пратите нас
Жорж Веа је бивши освајач Златне лопте као и председник Либерије, легенда фудбала, али ових дана ипак се прича о његовом сину. Тимоти Веа постигао је првенац на Светским првенствима и тиме већ надмашио свог легендарног оца.
Тимоти је у марту 2018. године дебитовао за први тим Пари Сен Жермена, а синоћ је голом у 36. минуту начео мрежу Велса и тако отворио рачун на турниру у Катару.
Самим тим што је заиграо на Мундијалу надмашио је чувеног Жоржа који упркос свим напорима није успео до Светског првенства са Либеријом, а један бод му је недостајао да се квалификује за Кореју и Јапан 2002. године.
Тимоти је сада показао да поседује квалитет, да његов главни квалитет није само славно презиме.
Његова каријера до сада микс је фудбала, музике, моде, притиска и идентитета. Често себе описује као повученог момка који проналази излаз у својим речима и стиховима.
Веа је рођен у Бруклину, отац му је из Либерије, мајка са Јамајке. Одрастао је окружен различитим културама. Једном је рекао да поседује очеву технику фудбала, али мајчин осећај за борбу.
Поред фудбала Веу интересује музика, па чак има и свој студио где се одлично осећа. Како истиче, у њему проналази бег од притиска спољашњег света. Ту пише музику и иде када год се врати са тренинга.
„Музика је много важна за мене. Она је моја муза. Неко воли да чита, неко да ради неке друге ствари, али музика је мој излаз. Ставља ме у другачији свет. Када год дођем са тренинга, једем, одморим се, идем у студио и трудим се да опустим свој ум. Да радим нешто другачије од спорта“, рекао је Веа једном приликом.
Видећемо каква га песма чека у наставку каријере. Ако ћемо судити по мечу против Велса - нека весела и са позитивним вибрацијама.
Да не останемо дужни његовом сјајном оцу. Био је права фудбалска легенда.
Играо је за Монако, Пари Сен Жермен, Милан, Челси, Манчестер Сити, Марсеј и Ал Џазиру. Најбоље партије пружао је у Милану и Паризу.
► Гост емисије Миљанов корнер пред пут на Мундијал био је српски репрезентативац Филип Ђуричић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала