- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Вагнер“ против „Моцарта“ у Донбасу – Американци немају шансе против Руса

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаРуски војници у Донбасу
Руски војници у Донбасу - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2022
Пратите нас
Америчка приватна војна компанија, чији војници ратују за Украјину у подручју стратешког града Сватово (ЛНР), није у стању да се супротстави групи „Вагнер“, сматра полицијски пуковник у Луганској Народној Републици Виталиј Кисељов.

„Да би се супротставили ‘Вагнеру’, морају да набаве оклопна возила, летелице - хеликоптере, авионе. Мислим, да је њихов задатак више да Оружане снаге Украјине увере у неку своју победу“, рекао је Кисељов телевизији „Росија 24“.

Он је навео да је град Сватово безусловни приоритет за украјинску војску. Међутим, пошто је на путу непријатеља пољопривредно земљиште, терен је блатњав, свуда их засипају руске гранате, и није реално да ће непријатељ проћи овај терен, сматра Кисељов.
Приватну америчку војну компанију „Моцарт“ је основао пензионисани пуковник америчке морнарице по аналогији са „Вагнером“ и назвао је по великом композитору.
Оснивач "Групе Вагнер" Евгеније Пригожин рекао је раније медијима да је његова војна компанија највећа и најспособнија на свету тог типа.
"Несумњиво, увек се могу наћи снаге које могу да нам се супротставе, у томе нема ничег неочекиваног. То је нормалан ток историје. Али причати о конфронтацији "Вагнера" и "Моцарта" је мало смешно. „Вагнер“ се адекватно супротставља украјинској војсци и она је одлучујућа снага у овом подручју. Наравно, Американци вероватно могу да науче Украјинце техничким иновацијама, али што се тиче борбених вештина, сама украјинска војска може успешно да обучава било коју војску у Европи или свету", објаснио је Пригожин.
Руски артиљерци у Херсонској области - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2022
Специјална операција у Украјини
Оснивач „Вагнера“ за Спутњик: Суровикин спашава хиљаде војника који су опкољени
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала