- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Илон Маск долази у Бугарску након преписке о бугарским природним лепотама

CC BY 2.0 / Klearchos Kapoutsis / Flickr / Тврђава Белоградчик у Бугарској
Тврђава Белоградчик у Бугарској - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2022
Пратите нас
Један од најбогатијих људи на свету, амерички бизнисмен Илон Маск, планира да у априлу посети Бугарску, након што се заинтересовао за тврђаву Белоградчик на Балканским планинама, саопштио је бугарски министар туризма Илин Димитров.
Бугарски министар је на друштвеним мрежама написао да Маск планира да у априлу 2023. посети ресторан у селу Стакевци недалеко од Белоградчика. Као доказ, министар је објавио електронско писмо представника „Спејс екса“, који је у Масково име контактирао менаџмент ресторана.
Оснивач компанија „Спејс екс“ и „Тесла“ у уторак је обратио пажњу на фотографију тврђаве и стена које је окружују.
„Сигуран сам да је ово из ‘Елден Ринга’“, написао је Маск на Твитеру, мислећи на компјутерску игрицу коју је направио јапански аниматор Хидетака Мијазаки, а чији је коаутор амерички писац Џорџ Мартин.
После овог коментара, Маска је запљуснуо талас позива да посети Бугарску, укључујући лично од министра туризма и општинског већа заједнице Белоградчик. Бугарски министар одреаговао је на Маскове речи и позвао га да лично види планине.
„Имамо још много јединствених атракција. У Бугарској су пронађени најстарији предмети направљени од злата. Дођите да видите!“, написао је министар испод Масковог коментара.
„После овако масовног напада на свим фронтовима и стотина објава... остаје само да се припремимо за долазак најбогатијег и најутицајнијег човека на свету“, закључио је министар туризма.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала