- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Молдавија у полумраку: Руски амбасадора позван у МИП због нестанка струје

© Sputnik / Miroslav Rotar / Уђи у базу фотографијаПротест опозиције у главном граду Молдавије.
Протест опозиције у главном граду Молдавије. - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2022
Пратите нас
Министар иностраних послова и европских интеграција Молдавије Николај Попеску намерава да уручи протесну ноту амбасадору Русије у Кишињеву Олегу Васнецову због прекида у снабдевању струјом у Републици, саопштило је Министарство иностраних послова Молдавије.

„Николај Попеску је инсистирао да се позове у Министарство иностраних послова амбасадор Русије у Републици Молдавији, како би му се уручила протесна нота у вези са бомбардовањем цивилних објеката у Украјини, а што је довело до прекида у напајању електричном енергијом у Молдавији“, пише на Телеграм каналу Министарства.

Према извештају, снабдевање електричном енергијом је прекинуто у 14:27. Без струје су остали сви градови у Молдавији, укључујући Придњестровски регион. У градовима нису радили тролејбуси, продавнице су затворене, мобилна веза и интернет су радили са прекидима. Снабдевање електричном енергијом је настављено после нешто мање од сат и по.
„Тренутно је без струје неколико села. Експерти раде на обнављању напајања електричном енергијом у пуном обиму“, наводи се у саопштењу државне компаније „Молделектрика“.
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2022
РУСИЈА
Русија протерује молдавског дипломату
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала