- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Покреће се дисциплински поступак због инцидента у школи после ког је ученику одстрањена слезина

© AP Photo / Darko VojinovicПразна учионица у Београду
Празна учионица у Београду - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2022
Пратите нас
Према информацијама из болнице, дечак из Суботице којем је одстрањена слезина после инцидента у школи, у стабилном је стању, а лекари и даље прате његово стање. Директор ОШ "Соња Маринковић" у Суботици Пајица Башић рекао је да ће данас бити покренут васпитно-дисциплински поступак против ученика који су учествовали у инциденту.
Башић је казао да су у разговору са децом која су учествовала у том инциденту и њиховим родитељима сазнали шта се догодило тог дана.
"Они тврде да нису имали сукобе међу собом, али оно што је интересантно, приликом првог разговора са децом, они су то нама представили као игру која је присутна на Тик-току, где се ученик обара и он пада. Нису то схватили као нешто озбиљно. Међутим, после догађаја који је следио и после онога што су видели, схватили су какву су грешку направили и у присуству родитеља, сваки од ученика је схватио о чему се ради", рекао је Башић за РТС.
Додао је да су деца тек после оваквог догађаја схватила да то није игра.
Казао је да ће данас бити покренут васпитно-дисциплински поступак против ученика који су учествовали у инциденту.
На питање могу ли ученици бити искључени из школе, Башић је навео да им може бити изречени укор директора и наставничког већа, да оцене из владања буду смањене на 2 или на 1, а да у договору са другом школом може да се изврши пребацивање ученика, уколико се процени да је то најбоље решење.
Директор школе је, на питање да ли је школа заташкавала насиље, као што тврди отац повреденог дечака, навео да је школа отворена за разговор са родитељима и да никад ни једном родитељу није ускраћено право да дође и разговара, уколико има проблем.
Школа – илустрација - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2022
СРБИЈА
Дечаку одстрањена слезина после инцидента у суботичкој школи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала