- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Саудијска Арабија спремна да депонује пет милијарди долара у турску централну банку

© Flickr / KorayGokhan Турска лира
Турска лира - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2022
Пратите нас
Саудијска Арабија је спремна да депонује пет милијарди долара у турску централну банку, што је велики подстицај за напоре председника Реџепа Тајипа Ердогана да очува стабилност националне валуте - турске лире.
Краљевство је у „завршној“ фази преговора у вези са понудом да помогне Турској, изјавио је портпарол Министарства финансија Саудијске Арабије, потврдивши тако раније извештавање новинске агенције Реутерс.
Турско Министарство трезора и финансија такође је потврдило да ће две земље ускоро закључити споразум, пише „Блумберг“.
Овим уговором, који ће ускоро бити потписан, окончава се вишегодишње непријатељство између турске и саудијске владе. Он такође представља и велику победу за Ердогана, који се раније ове године обратио за финансијску помоћ арапским земљама. Његов шеф финансија Нуредин Небати предводио је преговоре у којима је обезбеђена помоћ од саудијског краљевства, као и Катара и Уједињених Арапских Емирата.
Ердоган је раније изјавио за медије да ће турске резерве највероватније порасти до своте од 130 милијарди долара, што је раст у односу на пик од 117,5 милијарди долара који је забележен у новембру, пренео је портал „Банкар“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала