- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Костарика је извукла „седмицу“ – Фурија протутњала кроз прво коло Мундијала!

© AP Photo / Julio CortezШпанија и Костарика
Шпанија и Костарика - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2022
Пратите нас
Шпанци су, уз Француску и Енглеску, пружили можда и најимпресивнију партију на старту Светског првенства у Катару, а убедљива победа над Костариком (7:0) порука је да подмлађена „Црвена фурија“ има озбиљне амбиције на Мундијалу.
Иако имају подмлађени састав, у коме Барсини клинци Педри и Гави увелико воде главну реч, Шпанци на терену делују као искусно подмазана машина. Феран Торес, Дани Олмо, Марко Асенсио били су неухватљиви за Костариканце који су се обрукали.
Не само што су примили седам комада, а могли су реално десет, већ нису шутнули на гол противника за 90 и кусур минута игре, што их сврстава међу најгоре селекције у Катару.
Немоћно су посматрали како Кејлор Навас вади лопту из мреже на сваких десет минута у првом полувремену. Прво после гола Олма у 11, затим Асенсија у 21. и Тореса у 31. из пенала.
Већ на полувремену било је јасно да је све готово на овом мечу, а Костариканцима је преостало да се саберу на паузи и пробају да избегну катастрофу. Међутим, нису успели у томе.
Само што је почело друго полувреме, Феран Торес је у 54. повећао на 4:0, млади Гави у 74. погодио уз помоћ стативе за 5:0. Деловало је да ће тако и остати, а онда у завршници још два хица у мрежи Керјлора Наваса који је „извукао седмицу“ као да је играо Лото.
© AP Photo / Pavel GolovkinШпанија и Костарика
Шпанија и Костарика - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2022
Шпанија и Костарика
Прво је Карлос Солер у 90. повисио на 6:0, а затим и резервиста Мората после лепе комбинације са Данијем Олмом у 92. минуту ставио тачку на овај меч и рапсодију Шпаније.
Иначе, млађани Гави је поготком и асистенцијом обележио историјски датум. Не само да је дебитовао као најмлађи икада у репрезентацији Шпаније (претекао је Сеска Фабрегаса), већ је постао и најмлађи стрелац у историји „Црвене фурије“.
Standings provided by Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала