- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Вишковић добио мандат за састав нове Владе Српске, у њој ће бити осам Срба, пет Бошњака и три Хрвата

© Фото : Vanja MalidžanРадован Вишковић
Радован Вишковић - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2022
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик данас је у Бањалуци Радовану Вишковићу доделио мандат за састав нове Владе Српске.
„У складу са уставним овлашћењима мандат сам дао Радовану Вишковићу. Након консултација са парламентарним партијама сигурно је да постоји квалификована већина за избор новог сазива Владе“, навео је Додик.

Влада РС имаће осам Срба, пет Бошњака и три Хрвата

Нова Влада Републике Српске ће од 16 министарстава имати осам Срба, пет Бошњака и три Хрвата, најавио је председник Републике Српске Милорад Додик, који је у Народну скупштину упутио одлуку којом је мандат за састав нове Владе Српске доделио Радовану Вишковићу.
Додик је, на конференцији за новинаре у Бањалуци, рекао да је одлуку о мандатару донео након јучерашњих консултација са представницима парламентарних странака на којима је утврђено да Вишковић има већину за састав нове владе.
"Ово је део политике у континуитету. Вишковић је дужност обављао протекле четири године у веома комплексним и изазовним околностима", рекао је Додик и изразио наду да ће нова влада адекватно одговорити свим изазовима.
Рекао је да ће као председник Републике Српске од Радована Вишковића тражити да обезбеди да министри предано и одговорно раде свој посао.
Поновио је да Вишковић у овом тренутку има већину од 56 посланика за формирање владе.
Додик је рекао да ће у новој Влади од 16 министарстава бити осам Срба министара, пет Бошњака и три Хрвата.
"Састав нове владе биће комплексан и требаће суптилно наћи баланс који се мора обезбедити. Већина политичких партија које учествује у подршци влади би само предложили Србе. У том погледу морамо видети како ће то све изгледати", рекао је Додик.
Истакао је да разуме интересовање новинара за састав нове владе, али да треба дати простор мандатару да обави консултације.
Додик је подсетио да су његове консултације јуче са политичким партијама биле у вези са мандатаром и евентуално о њиховом учешћу.
"Трудио сам се да видим њихова очекивања, и сви имају различита очекивања", рекао је Додик, пренела је РТРС.
 Стјуарт Пич - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2022
РЕГИОН
Специјални изасланик британског премијера у посети БиХ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала