- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Да ли ће Црногорци радити недељом: Највећи трговац је против и има неколико предлога

© AP Photo / Ted S. WarrenАмазонова продавница без касе
Амазонова продавница без касе - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2022
Пратите нас
Председник подгоричке компаније „Воли“ Драган Бокан изјавио је да је против укидања нерадне недеље.
„То је наш дефинитиван став по том питању“, истакао је Бокан на састанку Одбора удружења трговине у вези са третманом нерадне недеље, преноси РТЦГ.
На састанку одбора удружења трговине се данас одржавају преговори о Општем колективном уговору и нерадној недељи.
„Пре свега, дужан сам да истакнем да нисмо имали информацију о преговорима и предлозима измена Општег колективног уговора и модела увођења радне недеље, осим из медија. „Воли“ је против укидања нерадне недеље, то је наш дефинитиван став по том питању. Позивам на поштовање свих законских регулатива и њихову правилну примену, без проналажења такозваних рупа у закону и његове злоупотребе, које за резултат имају продају готово свих категорија животних намирница у условима који су неадекватни, рад појединих трговина недељом и разноразна довијања и очигледну намеру да се избегне поштовање закона“, рекао је Бокан.
Он сматра и да је на бензинским пумпама неопходно забранити продају свега осим штампе, горива и електронских допуна.
„Такође очекујемо да се забрани продаја на пијаци недељом свих индустријских производа који нису пољопривредни производи и да на начин на који је регулисана нерадна недеља, исто правило важи за све маркете који послују у оквиру пијаца. Када је у питању Општи колективни уговор, у овом тренутку треба информисати привреднике и сва удружења да дају своје мишљење, против смо тога да се „преко ноћи“ и на брзину доносе одлуке са којима нисмо упознати“, казао је Бокан.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала