- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

„Моје веровање нико не може да одузме“ – Пиксијеве речи дате Спутњику 2016. године и даље одзвањају

© Фото : ФССДраган Стојковић Пикси пред утакмицу са Португалијом
Драган Стојковић Пикси пред утакмицу са Португалијом - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2022
Пратите нас
Пре готово шест и по година Драган Стојковић Пикси је, тада као тренер кинеског прволигаша Гвангџоа, рекао за Спутњик Србија да је Светско првенство у Русији 2018. последња шанса за српски фудбал. Тада је прошло све како је прошло, а четири године касније Пикси је одвео српски тим на нову смотру најбољих репрезентација света у Катару.
Пре шест и по година није деловало да ће се Пикси вратити у Србију, пријао му је живот на Далеком истоку, нарочито после бурног претходног боравка у домовини, односно обављања председничких функција у Фудбалском савезу Србије и Црвеној звезди.
„Не бих се вратио и не постоје услови“, одговорио је Пикси новинару Владимиру Судару на питање да ли би поново у своју Звезду.
Драган Стојковић Пикси на конференцији за новинаре на којој је представљен као тренер Нагоје. - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2016
Првенство у Русији — последња шанса српског фудбала
У међувремену, нешто се променило, Пикси се вратио у Србију и то на позицију селектора, али се никада није променило оно што га је увек красило.
„Моју наду и моје веровање нико не може да одузме“, рекао је Пикси на питање да ли мисли да Србија може да се пласира на Мундијал у Русији.
Две године после разговора за Спутњик, Србија се појавила на том Светском првенству, а после пропуштања још једног Европског првенства на клупу је стигао Пикси и својом вером направио чудо у квалификацијама за Катар.
„Веровали су људи, мало их је, да ћемо да срушимо Португал, али успели смо у томе и мора да постоји вера. Јер човек без вере, не знам шта је“, рекао је Стојковић.
Тако ће бити и вечерас, од 20.00 када ће судија првим судијским звиждуком означити почетак утакмице којој се сви радујемо, а Пикси највише, пошто ће као селектор предводити своју Србију против славног Бразила.
Душан Тадић и Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2022
Катар 2022
Пикси: Све сам већ смислио – Митровић не осећа бол, Јувентус је форсирао Костића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала