Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

МУП издао упозорење поводом „црног петка“

© Sputnik / Бојана СтојадиновићПопусти за Црни петак у ТЦ Рајићева
Попусти за Црни петак у ТЦ Рајићева - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2022
Пратите нас
Министарство унутрашњих послова издало је упозорење грађанима који планирају куповине преко интернета за „црни петак“.
„Последњи петак у новембру свим љубитељима куповине преко интернета познат је као ‘црни петак‘. С обзиром да су понуде врло повољне, чувате се могућих превара и будите опрезни приликом куповине ‘онлајн‘“, пише на страници МУП-а на друштвеним мрежама.
Упозорење гласи:
Добро проверите веб-адресу са које купујете или на којој вршите било које плаћање. Не плаћајте на страницама које сте добили путем неког линка преко мејла или са других друштвених мрежа.
Проверите да ли је пренос података у комуникацији са сајтом који посећујете заштићен, обавезно користите HTTPS и SSL протоколе.
Никада немојте слати податке о картици путем електронске поште, нити било којим другим средством комуникације. Уколико вам неко тражи да сликате предњу и задњу страну ваше картице и ту слику му пошаљете, немојте то чинити, готово сигурно је у питању покушај преваре.
Проверите сигурност плаћања на веб-страници и вршите плаћања само тамо где је то верификовано од стране компаније Visa или Mastercard.
Проверите оно што вам се нуди на интернету. Кад наиђете на нешто што је „много добро да би било реално“ размислите више пута него што се одлучите да то купите.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала