Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић о договору у Бриселу: Наша мала тактичка победа, али нема враћања у институције без ЗСО

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Србије Александар Вучић
Председник Србије Александар Вучић  - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2022
Пратите нас
„Инсистирам на поштовању свих претходно постигнутих договора“, рекао је председник Србије Александар Вучић и додао да таблице КМ остају и опстају и да их, што се нових аутомобила тиче, има 90 на годишњем нивоу. Истакао је и да ће се Срби са севера Косова вратити у косовске институције када се формира Заједница српских општина.
„Пре само десет дана када смо били на ивици сукоба, сви су говорили што причате о таблицама, нама је потребан мир, нећемо сукобе, нећемо ратове. Кад донесете одлуку која значи очување мира, онда говоре шта сте издали, шта сте донели. Нема одласка даље, то ће бити главна замка“, саопштио је Вучић након састанка у Београду са српским чланом Председништва БиХ Жељком Цвијановић и председником Републике Српске Милорадом Додиком
„Оно што је за нас важно преговори трају, КМ таблице важе. Наш народ неће бити малтретиран. Људи који их имају, могу да возе да наставе те аутомобиле без икаквих сметњи и казни“, навео је он.
Вучић је истакао да је ово је „статусно једна мала тактичка победа, али да нас чекају тешка времена“.
„Задовољан сам што смо сачували мир за наш народ. Све жене које су јуче изашле на протест заслужују мир, њихова деца заслужују мир. Задовољан што нисмо угрозили целу Србију“, истакао је он.
Oн je додао да је ситуација са Србима на КиМ узаврела.
„Буквално ври, људи су сити терора приштинских власти. То је нешто што и мене брине. Сити су људи свега, притисака, шиканирања, што их третирају као националну мањину. То говори о страстима код наших људи, али то говори колико им је тешко 23 године“, рекао је он и додао да је захвалан нашем народу који је издржао сав тај терор и који после 23 године чува своја огњишта и бори се.
„Што се тиче ових планова о којима говоре, више пута сам рекао шта су наше црвене линије", рекао је Вучић.
„Европски представници су били врло рационални, Американци такође. Све ово је мучење. Они су журили да што пре замене српске представнике. Чули сте шта су Срби рекли, формирање ЗСО, када се формира онда идемо у нешто друго. Све и да хоћу, а нећу, не могу да убедим Србе. Ма колико им било тешко нису се уплашили силе која им је претила, јер су знали да огњиште, светиња, коју бране већа од претње“, навео је Вучић.
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2022
СРБИЈА
Вучић: Да сутра уведемо санкције Русији - прекосутра би нам тражили признање Косова /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала