- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Борељ прети Црној Гори: Нема ЕУ новца ако се настави блокада институција

© AP Photo / Aris OikonomouВисоки представник ЕУ за спољну и безбедносну политику Жозеп Борељ.
Високи представник ЕУ за спољну и безбедносну политику Жозеп Борељ.  - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2022
Пратите нас
Европска унија неће одобрити пакет финансијске подршке за енергетику Црној Гори уколико се настави са блокадом институција и у најскорије време ситуација не нормализује, изјавио је данас високи представник за спољне послове и безбедносну политику ЕУ Жозеп Борељ.
Борељ се у Мадриду састао са председником Црне Горе Милом Ђукановићем, који у својству председника ДПС учествује на Конгресу Социјалистичке интернационале, саопштено је из Кабинета председника Црне Горе, пренела је РТЦГ.
Како се наводи у саопштењу, Ђукановић је детаљно упознао високог представника с актуелним стањем у Црној Гори и могућим сценаријем за превазилажење кризе функционалности институција система.

"Високи представник Борељ је с пажњом саслушао оцене и аргументе које је изнео председник Ђукановић и истакао да се до решења мора доћи кроз дијалог и договор свих политичких субјеката. Он је, притом, јасно подвукао да Европска унија неће одобрити пакет финансијске подршке за енергетику Црној Гори уколико се настави са блокадом институција и у најскорије време ситуација не нормализује", пише у саопштењу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала