- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Занимљиво, Комшић изабрао Бањалуку за прву неслужбену посету иностранству

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Републике Српске Милорад Додик
Председник Републике Српске Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2022
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је занимљиво да је члан Председништва БиХ Жељко Комшић за прву неслужбену посету у иностранству изабрао Бањалуку.
"То је најобичнији провокатор и фолирант, који нема шта да тражи у Бањалуци. Боље да је отишао у Ливно, уместо што нас провоцира и вређа", навео је Додик.
Он је истакао да су Комшића муслимани подметнули у Председништво да тамо глуми лажног Хрвата и прави само штету.
"За ове четири године могао сам се уверити да је дубоко острашћен у мржњи према свему што је српско и хрватско и да је штеточина, која својим приступом највише доприноси распаду Босне", написао је Додик на Твитеру.
Он је навео да БиХ не може успети на провокацијама Комшића и сличних, који се данас окупљају по Бањалуци обележавајући непостојећи празник.
"Једини начин да се продужи опстанак БиХ је да се поштује унутрашњи договор три конститутивна народа и да се уважавају њихови ставови", рекао је Додик.
Он је навео да не постоји никакав лепак интервенција међународног фактора које ће саставити и залепити распалу БиХ док се народи у њој не договоре, и то сви морају да схвате.
"То непоштовање странаца видимо и данас, док шаљу лицемерне честитке за непостојећи дан, иако добро знају да ова земља нема закон о празницима. Такав њихов приступ држи ову БиХ заробљеном и доприноси да је сваким даном има све мање", навео је Додик.
У таквим околностима, додао је он, једина трајна и сигурна чињеница је Република Српска, која је будућност, а упитно је да ли ће у тој будућности бити БиХ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала