- Sputnik Србија, 1920
Катар 2022
Светско првенство у фудбалу 2022. године одржава се у Катару, пратите сва дешавања са највећег фудбалског такмичења уз Спутњик спорт.

Успаванка Амера и Енглеза – одлука пада у уторак

© AP Photo / Andre PennerЕнглеска - САД, Светско првенство 2022
Енглеска - САД, Светско првенство 2022 - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2022
Пратите нас
Репрезентације Енглеске и САД поделиле су бодове (0:0) у дербију другог кола групе Б, па ће тек у последњем колу бити познато ко ће из ове групе проћи у нокаут фазу. Како су одиграли друго полувреме, са жељом да им прође време, и једни и други као да су се задовољили бодом.
Распоред на табели пред последње коло каже овако: Енглеска 4, Иран 3, САД 2 и Велс бод. Тако ће Американци у последњем колу у директном дуелу са Иранцима одлучити о пласману даље, њима само победа одговара.
Што се тиче Енглеза, они чекају дуел са Велсом са три бода више, али не морају да брину јер имају најбољу гол-разлику од свих која одлучује у случају истог броја бодова.
Изједначен меч одиграли су Енглези и Амери, а општи утисак је да је боље прилике имао амерички тим који је у првом полувремену погодио и пречку после сјајног ударца Кристијана Пулишића средином птрвог дела.
Друга звезда Амера Вестон Меккени је такође могао да доведе свој тим до вођства, али је из изгледне позиције шутирао високо преко гола у финишу првог дела. Што се тиче тима Герета Саутгејта, Kејн и Маунт су претили, али јалови су то били напади.
У наставку знатно блеђа партија, Енглеска је имала привидну иницијативу, али без довољно одлучности и са превеликим опрезом је играо Горди Албион да би постигли погодак.
Хари Kејн је у 93. минуту пропустио шансу да главом донесе својој екипи осмину финала, али је главом шутирао преко гола. Треба истаћи и да је често критиковани Хари Мегвајер одиграо изванредан меч и био је једина светла тачка у свом тиму.
Standings provided by Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала