Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Незадовољство у Приштини: Трешњама на Куртија /видео/

© AP Photo / Visar KryeziuАљбин Курти
Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2022
Пратите нас
Активисти Социјалдемократске партије Косова (СДП) гађали су у четвртак увече трулим трешњама премијера привремених институција у Приштини Аљбина Куртија док је долазио на састанак о представљању буџета Косова и Метохије за 2023. годину.
Они су Куртија гађали из протеста што је, како тврде, променио речи и ставове о постизању споразума са Београдом о регистарским таблицама возила.
Лидер СДП Дардан Молићај рекао је да ће они наставити такве акције.
„Његов (Куртиjев) подређени је ноћу потписао споразум којим су прихваћени сви споразуми којима смо се заједно противили и који су штетни за Косово. Какав је посао склопио и колико је био штетан, показује чињеница да премијер Косова покушава тајно да уђе на јавни састанак уз обезбеђење косовске полиције. Наше акције неће бити заустављене, јер су ови споразуми штетни”, рекао је он.
Пре доласка премијера, СДП бацила је трешње испред зграде привремене приштинске владе у знак протеста због постизања договора с Београдом о питању регистарских таблица и оптужила Куртија „да гута (не поштује) своје речи”.
СДП је саопштила како „премијер користи разговоре с грађанима као платформу за бекство од главне теме – уступака. Он је заинтересован да се тема (регистаарске таблице) што пре заборави, јер се иза прихватања мањег питања, као што је рад на таблицама, крило оно крупно питање: прихватање Асоцијације – ЗСО”.
СДП сматра да је Курти наводним отпором споразумима прикривао већа питања.
„Премијер је прогутао своје речи. Сваку. Баш као у басни с трешњама. Грађани доживљавају штету, без разлике. Господине премијеру, трешње су само за вас!”, каже се у саопштењу СДП.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала