- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Образовно-васпитни рад на српском језику у 15 држава, уведен и у Русији и Шпанији

CC0 / Pixabay / Дигитална настава
Дигитална настава - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2022
Пратите нас
Образовно-васпитни рад на српском језику у иностранству проширен је на још две државе и уведен је у Русији и Шпанији у школској 2022/23. години, саопштило је Министарство просвете.
На захтев српске заједнице у Москви и на основу предлога амбасаде Србије у том граду, школа „Свети Ђорђе" у Москви, почев од школске 2022/23. године, укључена је у образовно-васпитни рад на српском језику у иностранству, који је део система образовања и васпитања у Србији.
Српска заједница у Шпанији такође је исказала велико интересовање за континуирано организовање образовно-васпитног рада на српском језику и од ове школске године у Шпанији организован је образовно-васпитни рад на српском језику, као део система образовања и васпитања Србије, наводи се у саопштењу.
Одржавање и развијање веза сваког припадника српског народа са својом матичном државом веома је значајно, рекао је министар просвете Бранко Ружић и додао да су међу чвршћим и трајнијим везама управо оне које се успостављају и развијају преко система образовања и васпитања младих нараштаја.
„Због тога, Министарство просвете у сарадњи са Министарством спољних послова и Управом за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, настоји да континуирано шири образовно-васпитни рад на српском језику у иностранству“, рекао је Ружић.
Образовно-васпитни рад на српском језику уведен је до сада и у: Француској, Италији, Грчкој, Белгији, Норвешкој, Данској, Холандији, Луксембургу, Малти, Јужноафричкој Републици, Словенији, Швајцарској и Великој Британији.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала