- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Да није било државног удара у Украјини 2014. године не би било ни специјалне операције

© POOL / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2022
Пратите нас
Специјална војна операција се данас не би спроводила да у Украјини 2014. године није изведен државни удар, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

„На прелазу деведесетих и двехиљадитих нама се чинило да ће све бити добро, а испоставило се да није баш тако. Штавише, почели смо некако да живимо и да се играмо 'у туђем дворишту' и одушевљено смо се препуштали томе што покушавају да управљају нама. И на крају они који су покушали да управљају нама, односно у целини захваљујући њиховим напорима нашли смо се у овој ситуацији, између осталог и у зони специјалне војне операције, јер су они до тога довели. Ипак, да није било државног удара у Украјини 2014. године, ништа се не би догодило“, рекао је Путин на састанку са мајкама чији синови учествују у специјалној војној операцији.

Како је додао, након 2014. године следбеници Степана Бандере су практично преузели контролу над свим органима власти и управе у Украјини.

А ко су бандеровци? Неонацисти. Бандера је био Хитлеров саучесник, убијао је и Русе и Пољаке и Јевреје – све редом по наређењу Хитлера. Они су данас такве људе издигли у ранг националних хероја. Ето против чега се боре наши момци“, констатовао је руски лидер.

Путин је раније рекао да је уједињење Русије и Донбаса требало да се догоди раније, јер би у том случају можда били избегнути губици.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2022
РУСИЈА
Путин: Уједињење Русије и Донбаса требало је да се догоди раније
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала